Tekstforfatter job 2017-10-10T18:25:16+00:00

Job hos Tekstspot

Vi vil gerne have flere af Danmarks dygtigste journalister, tekstforfattere, skribenter, oversættere og korrekturlæsere med på vores hold.

På et hold med rigtig mange freelancere vil der altid være en vis udskiftning, og af og til har vi rigtig travlt.

Vi er så heldigt stillede, at vi modtager rigtig mange ansøgninger fra tekstforfattere, journalister og oversættere, som gerne vil være med på vores hold. Derfor har vi kun ganske kort tid til at vurdere den enkelte ansøgning.

Det betyder også, at vi kan nøjes med at samarbejde med de allerbedste, og det betyder igen, at vi afviser langt de fleste ansøgere. Hvis du på forhånd er i tvivl om, hvorvidt du er blandt de bedste 2-3% freelancere inden for dit felt, så skal du ikke spilde hverken din eller vores tid på at søge.

tekstforfatter jobFreelancetekstforfatter søges

Når vi tager nye freelancetekstforfattere eller -journalister ind på holdet, foregår det efter følgende proces og vurderingskriterier:

  1. Vi modtager en uopfordret ansøgning.
  2. Hvis selve ansøgningen er gemt væk i et vedhæftet dokument, er det usandsynligt, at vi læser den.
  3. Hvis ansøgningen ikke indeholder de oplysninger, vi skal bruge, afviser vi ansøgeren.
  4. Hvis der er fejl, eller hvis sproget er fladt og kedeligt, afviser vi ansøgeren.
  5. Hvis ansøgeren ikke har gennemført mindst 1½ år af en relevant videregående uddannelse, afviser vi ansøgeren.
  6. Hvis ansøgningen derimod er kort, korrekt og inspirerende, sender vi en intromail, som indeholder vigtig information om arbejdet, en kontrakt, en testopgave og nogle spørgsmål.
  7. Ansøgeren vurderer, om han vil arbejde på de givne betingelser. Hvis han vil det, løser han opgaven, svarer på spørgsmålene og sender svaret tilbage.
  8. Ud fra dette materiale vurderer vi, om vi vil indgå et samarbejde med ansøgeren. Der kan godt være lidt ventetid.
  9. Hvis vi ikke bliver glade for det, vi ser, afviser vi ansøgeren.
  10. Hvis vi bliver glade for det, vi ser, giver vi en personlig konstruktiv kritik på baggrund af testen og byder endnu en freelancer velkommen på holdet.

Din ansøgning skal være en mail på højst fire linjer, hvori du beskriver din faglige baggrund og dine tanker om, hvorfor du er eller gerne vil være freelancer. Og så skal du på din egen måde inspirere os til at falde for netop dig.

Du har selvfølgelig på forhånd sat dig ind i, hvordan vi tænker og arbejder – hvis du ikke ved, hvordan man gør det, så er du ikke kvalificeret (undskyld den negative stemning, men vi vil rigtig gerne slippe for alle de irrelevante ansøgninger).

Freelanceoversætter søges

Vores proces for tilknytning af freelanceoversættere minder meget om processen for skribenter, tekstforfattere og journalister.

Hvis du vil oversætte fra dansk til et fremmedsprog, skal du have fremmedsproget som modersmål, og du skal beherske det til perfektion. Du skal også have så megen føling med kulturen, som er tilknyttet det pågældende sprog, at din oversættelse ikke blot bliver en ord-til-ord-oversættelse, men en gengivelse af det samme indhold sat ind i en fremmedsproglig kontekst.

Hvis du vil oversætte til dansk fra et fremmedsprog, skal du beherske dansk til perfektion, og du skal kunne skrive intelligent og inspirerende. Og så skal du gøre rede for, hvordan du har skaffet dig kompetencer på fremmedsproget.

Lige som det gælder for skribenterne, tester vi også alle vores oversættere efter en unik metode, som sikrer, at kun de dygtigste består. Så hvis du på forhånd ved, at dit niveau er lavere end perfekt, så behøver du ikke søge.

Hvis du søger, skal du skrive en mail på højst fire linjer, som beskriver dit niveau og dine tanker om at være freelancer. I emnelinjen skriver du præcist, hvilket sprog du vil oversætte til og fra (skriv f.eks. Ansøgning: Oversættelse dansk-tysk).

Hvis vi ønsker at teste dig, modtager du en introduktionsmail med yderligere informationer og anvisninger.

Hvis du i forvejen fungerer som freelanceoversætter og skaffer dine egne kunder, skal du ikke regne med at kunne få den samme pris for dit arbejde hos os. Til gengæld slipper du helt for alt salgsarbejde og al administration. I det tilfælde kan du betragte os som en salgskanal, og forskellen på din almindelige pris og vores afregning er så dine markedsføringsomkostninger.

Vores foretrukne freelancere

Vi har lagt mærke til, at ansøgere generelt har to motiver for at søge freelance tilknytning.

Nogle ansøgere drømmer i virkeligheden om et ”rigtigt” arbejde på gode gammeldags lønmodtagervilkår med alt, hvad det indebærer af tryghed, sikkerhed og forpligtelse.

Andre ansøgere foretrækker at leve et liv, hvor de selv styrer deres kalender. De ser fordelen i at kunne rejse, hvor og når det passer dem. De ser fordelen i at slippe for en sur og psykopatisk chef. De ser fordelen i at kunne tjene rigtig godt ved at knokle helt vildt i en periode. Nogle af dem bruger freelanceopgaverne til at finansiere drømmetilværelsen – i nogle tilfælde som forfatter, i andre tilfælde som hjemmegående husmor m/k og i endnu andre tilfælde som moderne digital nomade. Og de er afklarede med sig selv og deres nærmeste om, at disse fordele overskygger ulemperne ved, at man aldrig kender sin faste månedsløn, at man ikke har noget sikkerhedsnet ved sygdom, at man selv skal huske at spare op til pension, at man selv skal holde sine kompetencer ved lige, at man selv har ansvaret og risikoen for sit kontorudstyr, samt alle de andre ulemper, som følger med at være en fri fugl.

Vores erfaring er, at den første type freelancere ikke er særligt produktive, og at de ikke vil være med på holdet ret længe. Langt de fleste opgaver går til den anden type freelancere.

Vi ønsker ikke at give nogen skribent, journalist, korrekturlæser eller oversætter en dårlig oplevelse med at være på arbejdsmarkedet for freelancere. Det er ikke godt for dem, det er ikke godt for vores kunder, og det er ikke godt for os.

Derfor foretrækker vi at tilknytte freelancere, som aktivt har valgt denne form for arbejde som livsstil.

Så hvis du tænker, at du lige vil køre lidt som freelancer, mens du søger ”ordentligt arbejde”, så skal du helst søge et andet sted end hos os. Vores kunder kræver og fortjener freelancere med engagement.

Kontakt os nu