Mød tekstforfatterne 2017-09-04T20:41:41+00:00

Mød tekstforfatterne

Vi elsker at få sproget til at fungere og at få vores læsere til at reagere.

Vi elsker at skrive.
Vi elsker at få sproget til at fungere og at få vores læsere til at reagere.
Det gælder alle på holdet.
Nogle af os er studerende på sprogrelevante uddannelser.
Nogle af os har allerede taget en lang videregående uddannelse.

Vi er alle freelancere, som arbejder for Tekstspot ved siden af det, vi ellers laver. Vi skriver dels for at tjene lidt ekstra og dels for at vedligeholde og udvikle vores skriftlige færdigheder.

Den enkelte skribent er anonym over for kunderne, men du kan læse lidt om nogle af os på siden her og danne dig et indtryk af os, som skriver dine tekster.

Vores tekstforfattere

På denne side ser du et lille udpluk af vores godkendte skribenter. På den måde får du et indtryk i bredden af skribenternes interesser og kompetencer.
En del af vores skribenter ønsker at være anonyme, da de ikke vil have deres navn og høje faglighed kædet sammen med vores lave priser.
Alle vores skribenter hører til blandt de ca. 20%, som består vores strenge test – det er din sikkerhed for kvalitet.

hvorfor vælge tekstspot

Ca. hver femte skribent på holdet er enten uddannet journalist eller langt henne i journaliststudiet. Det er udelukkende disse skribenter, som skriver vores pressemeddelelser.

 

Knapt halvdelen af vores skribenter er under 25 år. Et par stykker er ultraskarpe gymnasieelever – resten er mindst 1½ henne i deres videregående uddannelse. 12% er over 50 år.

 

Mere end halvdelen af skribenterne har en BA-grad eller højere. Mere end 1/4 har kandidatgrad. Nogle er i gang med livets anden uddannelse. Mange har adskillige års erhvervserfaring.

 

Vi har registreret mere end 100 forskellige interesse- og ekspertområder hos vores skribenter. Alfabetisk set spænder det fra arkitektur over fodbold, it, mad, psykologi, rejser, sundhed, teknik og videnskab til økonomi og øl.

 

Navn: Viki Alder: 24 år  Uddannelse: Bachelor i samfundsfag

Hvorfor elsker du at skrive? Jeg elsker at skrive og gør en stor dyd ud af, at min skriftlige kommunikation er i orden. I løbet af min uddannelse inden for det samfundsvidenskabelige område har formulering og fremstilling af argumenter på skrift været afgørende. Dette skyldes ikke mindst, at udarbejdelsen af en tekst har en essentiel betydning for, hvordan selvsamme tekst vil blive vurderet af modtageren. Af samme grund har jeg i løbet af min studietid lagt meget arbejde i at blive god til at udtrykke mig skriftligt. Dette gælder sprogligt såvel som grammatisk. Jeg mener, at det er ærgerligt, hvis en bestemt fremstilling gør, at man ikke får det optimale ud af et ellers godt produkt.


 

Navn: Lars  Alder: 19 år  Uddannelse: stud.oecon

Fagområder: Jeg foretrækker de opgaver, hvor jeg selv skal forfatte teksterne.

Hvorfor elsker du at skrive? Den skriftlige formidling gør det muligt at udtrykke holdninger, pointer og budskaber på en måde, som ingen anden udtryksform kan hamle op med.
Gennem tekst kan sproget virkelig udfolde sig, og at fange læseren gennem et præcist og interessant sprog er en spændende udfordring.

Hvad laver du, når du ikke skriver? Når jeg ikke skriver, beskæftiger jeg mig primært med mit økonomistudium. Udover at studere kan jeg godt lide at være fysisk aktiv og holde min krop i form – dette realiserer jeg primært i fitnesscentret. Jeg sætter også pris på at slappe af og have det sjovt med mine venner og ikke mindst min kæreste.


 

Navn: Peter  Alder: 57 år Uddannelse:  cand.scient. i kemi og musik fra Københavns Universitet

Hvorfor elsker du at skrive: Fordi sproget hører til ideernes verden, hvor tankerne har frit løb, men samtidig fordi sproget giver mulighed for at nå andre mennesker. Når jeg ikke skriver … skriver jeg på mit forlags to hjemmesider eller mine franskoversættelser. Eller går ture ved stranden.


 

Navn: Ditte  Alder: 22 år Uddannelse: lingvistik på Aarhus Universitet

Om at skrive: At skrive er min måde at udtrykke mig kunstnerisk på. Gennem udformningen af en tekst får jeg brugt min kreative energi, og samtidigt får jeg udfordret min hjerne på forskellige måder afhængigt af, hvilken type tekst, jeg skriver. Tekst kan for mig indeholde mange forskellige udtryk, som kun kommer op til overfladen, hvis teksten er forfattet på den rigtige måde. Derfor kan det være en udfordring at skrive en god tekst, og netop derfor synes jeg, det er spændende at skrive.

Når jeg ikke skriver: Jeg er en sprognørd, som studerer lingvistik på Aarhus Universitet. Min fritid bruger jeg helst på at se gode film, at læse gode bøger og aviser, at træne, at hygge mig med madlavning, at snakke med veninder samt at slappe af på sofaen med min kæreste og en god kop te.


 

Navn: Henriette  Alder: 20 år

Uddannelse: Jeg er i øjeblikket i gang med at færdiggøre 3. semester på bacheloren i Medievidenskab ved SDU i Odense.

Hvorfor elsker du at skrive?
En teksts røde tråd har altid fanget min opmærksomhed og interesse, og jeg holder af at skabe bestemte udtryk ud fra disse nøgleord – en bestemt stemning og klang, om så at sige. Jeg er en detaljenørd, der synes, at grammatikken er sjov at nørkle med. Jeg går op i, at den skal være i orden og korrekt, for hvis den ikke er det, går der noget af teksten og sprogets udtryk.

Hvad laver du når du ikke skriver?
Når jeg ikke skriver, forsøger jeg at skabe udtryk på anden vis. Jeg laver film og har en drøm om engang at kunne leve af det. Igen fascinerer det mig, hvordan man kan ramme folk på alverdens følelsesmæssige punkter afhængigt af, hvor du vælger at klippe i filmen, eller hvilken lyssætning du vælger at bruge. Det teoretiske bag analyse og fortolkning er en af mine store interesser.


 

Navn: Ronni  Alder: 23 år Uddannelse: SDU journalist

Kort om mig: Jeg elsker at nørde med mit sprog. Det fascinerende ved det skrevne sprog er, at det altid kan ændres. Der kan altid findes en mere spændende måde at skrive en sætning på. Men ligesom i radio har du ikke billeder, du kan vise læseren/lytteren. Derfor synes jeg, det er sjovt at lave sproglige blomster, så læseren kan danne sine egne billeder. Hvis der er noget, jeg hader, så er det dog stavefejl i tekster. Derfor kræver jeg, at tegnsætning og korrektur er hundrede procent i orden, før jeg sender noget ud.


 

Navn: Christina  Alder: 27 år

Uddannelse:  bachelor i dramaturgi fra Aarhus Universitet med tilvalgsfag i kommunikation fra Handelshøjskolen i Aarhus i 2011.

Kort om mig: Når jeg ikke skriver, er mine hænder rastløse. Når jeg ikke skriver, vælter ordene rundt i mit hoved i en pærevælling, som jeg ikke helt kan styre. Sætninger sættes sammen og bliver til historier. Eller bare til sætninger. Jeg tænker i tredje person, og jeg spekulerer over grammatiske finurligheder. Når jeg ikke skriver, mangler den orden, som de skrevne ord giver mig. Jeg skriver, fordi mit hoved og hele min krop skriver. Jeg kan slet ikke lade være.


 

Navn: Lotte  Alder: 57 år

Uddannelse: master i folkesundhedsvidenskab, journalist, nu freelancejournalist og kommunikationsmedarbejder, 28 år på arbejdsmarkedet.

Lidt om dig: Jeg har altid drømt om at arbejde med formidling og er nærmest lykkelig, når jeg sidder foran tastaturet og mærker teksten forme sig og give mening. Når jeg ikke skriver, tænker jeg tit på igangværende opgaver og måder at løse dem på. Derudover løbetræner jeg tre gange om ugen, spiller badminton, synger i kor og er sammen med min mand, vores 16 årige søn og heldigvis mange af vores og hans venner.


 

Navn: Poul  Alder: 51 år Uddannelse: Lærer

Hvorfor elsker du at skrive? Jeg blev boghandler i sin tid, fordi jeg altid har elsket at læse. Senere har jeg undervist meget i dansk, og jeg har været omkring det danske sprog i mange forskellige genrer. Lige nu fokuserer jeg i min guidning på det, vi indenfor branchen kalder infotainment. Her gælder det også om, samtidig med at man bevarer fokus på det vigtige, sprogligt at formulere sig, så det bliver spændende og interessant at høre på.


hvorfor vælge tekstspot


Navn: Søren  Alder: 52 år

Uddannelse: uddannet Cand. Phil. i musikvidenskab, har arbejdet som freelance musiker, komponist, kapelmester og arrangør i 25 år. Skriver sangtekster og prosa, samt arbejder i øjeblikket på en børnebog sammen med journalist og forfatter Gunvor Bjerre. Er tilknyttet “Linguistic Team” som oversætter og korrekturlæser på frivillig basis (Linguistic Team er et globalt team af mennesker, der oversætter alt internet-materiale for organisationerne “The Venus Project” & “The Zeitgeist Movement”).

Hvorfor elsker du at skrive? 

Fordi ord kilder min fantasi. At sætte bogstaver sammen til ord, der så igen danner sætninger, som tilsammen kommunikerer et udtryk fra ét menneske til et andet, er ligesom at skrive musik. Tonerne, rytmen og harmonierne skal fungere sammen og danne en ubrydelig helhed, for at ramme lytteren med størst mulig effekt, og fremstå som god musik.


 

Navn: Ida  Alder: 24 år

Uddannelse: Læser Nordisk sprog og litteratur med tilvalg i Lektiologi på AU

Hvorfor jeg elsker at skrive: Jeg har altid brugt det at skrive som afløb for al den fantasi, som min krop ikke kan rumme. Når jeg skriver, kan jeg slet ikke lade være med at lægge tid og energi i at plukke de helt rigtige ord for at sikre, at teksten bliver optimal. At bruge de nøjagtige, rammende ord kan være dét, der gør, at budskabet står klart. Ud over at flikke ord sammen til vedkommende tekster, sætter jeg også en ære i at rette tekster til, så de fremstår fuldstændig fri for grammatiske fejl.

Hvad laver jeg, når jeg ikke skriver: Jeg studerer Nordisk sprog og litteratur og har især en svaghed for 00’er-litteratur og lyrik. Jeg elsker at slå mig løs i et køkken, at løbe lange ture i det fri og at sy puder, gardiner og gallakjoler på min symaskine.


 

Navn: Mikkel Alder: 21 år

 Uddannelse: Studerende på Journalisthøjskolen (DMJX) pr. februar 2013
Hvorfor elsker du at skrive: Det jeg elsker mest ved at skrive er, at jeg kan gøre andre mennesker klogere. Ved hjælp af nøjagtigt sprogbrug kan jeg gøre besværlige emner lette at forstå og simplificere det komplicerede. Desuden elsker jeg at lave research og samle store mængder information, som jeg kan koge ned til kortere, velformidlede og effektive tekster.
Hvad laver du, når du ikke skriver: Når jeg ikke skriver, vil jeg gerne fordybe mig. Det gør jeg ved at tage fat i et emne, der interesserer mig, hvorefter jeg går i dybden med det gennem bøger, artikler og dokumentarer. Emnerne kan være alt fra kinesisk politik til fodboldhistoriens systemer.

Desuden elsker jeg at rejse og benytter enhver mulighed (og krone) på at komme ud og opleve den verden, vi lever i.


 

Navn: Annemette Alder: 22 år Uddannelse: har studeret jura og dansk

Hvorfor jeg elsker at skrive: Jeg elsker at skrive, fordi det for mig er en leg at finde det bedste, mest sanselige, sandfærdige, præcise eller mest nuancerede udtryk hver gang. Det giver mig stor tilfredsstillelse at kunne udtrykke mig knivskarpt og præcist i hver en sammenhæng, uanset hvilket tema det drejer sig om. Jeg nyder vellykket kommunikation.

Hvad laver jeg, når jeg ikke skriver: Når jeg ikke skriver, danser jeg salsa og er i gang med at skabe min egen uddannelse og virksomhed.


 

Navn: Louise Alder: 23 år

Uddannalse: PBA i kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Hvorfor jeg skriver: Jeg elsker at skrive, fordi tankerne får frit løb. Jeg udtrykker mig bedst i det skrevne sprog. Det er sjovt at sige så meget som muligt, formidle stof så forståeligt som muligt på så få ord som muligt.

Når jeg ikke skriver: Når jeg ikke skriver, træner jeg i Fitness center for at forblive sund og stærk og for at fordøje dagens arbejde. Derudover drikker jeg meget kaffe, og kaffen er bedst når den drikkes i godt selskab på sofaen eller på strøget. Min kæreste og jeg ser også en del film – hurra for Viaplay. Desuden læser jeg spændende bøger og indlæg om iværksætteri, social media, personlig udvikling og succes, krydret med lidt Fifty Shades og andet SKØNlitteratur.


 

Navn: Jonas Alder: 20 år Uddannelse: Markedsføringsøkonom

Hvorfor elsker du at skrive? Jeg elsker at skrive, fordi jeg føler mig veltilpas foran et tastatur. Jeg er hurtig på fingrene, og når jeg først kommer i gang, er det svært at stoppe igen. Da jeg var yngre skrev jeg altid spændende stile til mine folkeskolelærere, som gav mig meget ros, hvilket gav mig blod på tanden til at arbejde videre på dette.
Skriveriet bygger også videre på min almene viden, da man ofte er nødt til at lave research for at skrive den bedste tekst.
Hvad laver du, når du ikke skriver? Når jeg ikke skriver, studerer jeg til markedsføringsøkonom. Markedsføring og kommunikation længe har interesseret mig, og uddannelsen bringer mig tættere på den branche, jeg gerne vil bruge min fremtid i. Jeg spiller også fodbold og bruger tid sammen med min kæreste og mine venner, når jeg ikke sidder på skolebænken.


 

Navn: Rasmus Alder: 25 år

Uddannelse: Jeg læser på 3. semester på Journalisthøjskolen i Aarhus. Her har jeg skrevet for både skolens avis, Illustreret Bunker, og magasin, Citat. Jeg har ved siden af studiet desuden skrevet for Indkast.dk, der er et af Danmarks mest besøgte fodboldsites, så jeg har erfaring med at skrive til nettet.

Hvorfor elsker jeg at skrive: Det fascinerende ved skrivearbejde er for mig muligheden for at udforske sproget. Hvordan gør man et informationstungt emne letforståeligt for læseren? Hvordan skal sætningerne opbygges for at skabe det bedst mulige flow? Jeg elsker de udfordringer, der er ved at skrive, og det giver en fantastisk følelse, når det lykkes at indfange læseren og give dem en oplevelse, de ikke kan finde i deres egen baghave.

Hvad laver jeg, når jeg ikke skriver: Når jeg ikke har journalisthatten på, bruger jeg megen tid på fodboldbanen. Det giver mig et afbræk fra hverdagen, som jeg sætter stor pris på. Ellers kan jeg godt lide at lave mad, fordi man her finder en variation, der ikke findes mange andre steder. For mig skal tingene helst ikke være ens for længe ad gangen.Og mange, mange flere…


Vi har p.t. mere end 100 freelancere tilknyttet. Der er uddannede journalister. Der er tekstforfattere med mange års erfaring fra reklamebureauer. Der er professionelle forfattere og rejsende reportere, som bruger vores kunders tekster til at finansiere deres frie tilværelse. Der er skriveglade akademikere, som ikke får afløb for deres skrivekløe på deres faste arbejde.

Fælles for dem er, at de hører til Danmarks dygtigste freelance tekstforfattere og journalister.

Benyt vores kontakt formular nedenfor

 • Mik S. Oddershede

  Vi har benyttet Tekstspot igennem det sidste år og vil fortsat benytte Tekstspot. Vi er meget tilfredse med deres tekster og kan varmt anbefale dem til andre!
  Mik S. Oddershede, CEO
  www.belugi.dk

 • Michael Petersen

  Michael Petersen

  Tekstspot har stået for en række oversættelser på den engelske del af vores hjemmeside Aufini.com, og jeg må sige, at vi er imponerede over niveauet af de leverede tekster. De kom ovenikøbet hurtigere end først aftalt. Det kan man vist ikke klage over 🙂

 • Jonas

  Jonas

  Tekstspot har været af afgørende betydning, for vores succes som flyttemand. Med snore lige tekster, leveret ofte før deadline og med en kvalitet udover det sædvanlige, er dette blevet vores faste samarbejdspartner. Konverteringen er hævet, og teksterne har tjent sig selv hjem mange gange siden da.
 • Johnny Nielsen

  Johnny Nielsen

  Tekstspots tekster konverterer bedre.
  Det kan man læse direkte i statistikken.
  Derfor bruger jeg Tekstspot igen og igen.

   
   
   

 • Jacob Leander

  Jacob Leander

  Jeg benytter løbende Tekstspot som leverandør, når jeg betjener egne kunder og har kun positivt at sige om kvaliteten af de leverede tekster, om det er mindre kategoritekster til en webshop eller længere sidetekster. Bliver altid mødt med god service og hurtig responstid.

 • Henrik Skov

  Henrik Skov

  Tekstspot hjalp mig med en side på Skov Rejser omkring vores "Dansker-Hoteller" - vi kan nu se forbedringer i alle vores KPI'er: Mindre frafald, flere konverteringer og længere tid på siden. Det må give 5 stjerner og en perfekt score uden nogen som helst forbehold.

 • Michael

  Michael

  Jeg er yderst tilfreds med Tekstspot, de lever til tiden, og så får man virkelig nogle tekster der bare spiller. Jeg oplevede en merkant stigningen efter tekstspots arbejde med den tekst de havde lavet til mig. Vil helt klart anbefale tekstspot til andre!

 • CHRISTIAN BIRCH

  CHRISTIAN BIRCH

  I skrev den fedeste tekst om vielses- og forlovelsesringe, og efter blot tre-fire måneder lå vi nr. to i Google på søgeordet forlovelsesringe. Langt over selv vores største konkurrenter. Konkurrencen i smykkebranchen er stor, så jeg er ovenud tilfreds og glæder mig til at modtage flere tekster fra jer.

Kontakt os nu